Fundatia Comunitara Bucuresti si Mega Image lanseaza cea de-a patra editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate. Fondul sustine financiar proiecte care readuc oamenilor bucuria de a trai impreuna, in comunitatile din Bucuresti si Ilfov. Aplicatiile pot fi trimise pana luni, 31 octombrie 2016, ora 23:59, pe platforma programului.
In luna aprilie, Strada Amintirii din cartierul Chitila s-a inchis pentru masini si s-a deschis pentru o competitie sportiva dedicata copiilor din cartier si organizata chiar de vecini. Toata vara, locuitorii din zona Hala Traian s-au reunit intr-o curte din Intrarea Visinilor si au invatat sa gateasca sanatos, sa arunce mai putine alimente si sa doneze hrana pentru persoane care au mai multa nevoie. Iar locuitorii din zona Mihai Bravu au mers pe Intrarea Violoncelului, unde au invatat cum sa isi creasca propria gradina de legume si plante aromatice, in balconul de la bloc. Toate aceste evenimente au avut loc in cartiere din Bucuresti si Ilfov si sunt doar o parte dintre cele 18 programe pe care Mega Image le-a sprijinit financiar in ultimii trei ani, prin Fondul Mega Image pentru Comunitate.
”Progresul in comunitati se intampla mai repede si mai eficient atunci cand oamenii cu interese comune traiesc in armonie si construiesc, pentru ei, un prezent frumos. De aceea, de patru ani, acest fond de finantare este cel mai important gest al nostru de implicare in comunitate”, spune Adrian Nicolaescu, VP Marketing Mega Image.
La aceasta editie, „Fondul Mega Image pentru Comunitate” are o valoare maxima de 85.000 lei si va finanta cele mai bune cinci proiecte inscrise in competitie, cu o finantare medie de 17.000 de lei. Fondul stimuleaza locuitorii din Bucuresti si Ilfov sa-si reactiveze spiritul de comunitate si dorinta de a colabora in proiecte comune. Finantarile pot fi acordate catre organizatii non-profit sau grupuri de initiativa.
Editia a patra a Fondului acorda puncte in plus in procesul de selectie urmatoarelor categorii de proiecte:
- proiecte care implica comunitatile geografice – de bloc, de scara, de cartier – definite ca “un grup social ai carui membri traiesc in acelasi loc, si care pot (dar nu este obligatoriu) sa aiba norme de viata similare si/sau interese comune”.
- gasirea unor solutii eficiente si inovative in distributia de mancare catre categorii dezavantajate, reciclare, alimentatie sanatoasa si bunastare, conform strategiei de sustenabilitate a companiei Mega Image
- proiecte care au rezultate concrete, fie ele vizibile/materiale, sau nemateriale, dar demonstrabile si masurabile.
De asemenea, proiectele care implica spiritul civic, integrarea sociala a grupurilor vulnerabile si hobby-urile, care se adreseaza comunitatilor din Bucuresti sau Ilfov, sunt eligibile pentru finantare. Proiectele sunt selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, comunitate si responsabilitate sociala. La aceasta editie, din juriu fac parte Oana Preda, Director Executiv, Centrul de resurse pentru participare publica, CeRe, Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila, Holcim, Ileana Alexandru, Director de Resurse Umane, Mega Image si Adrian Nicolaescu, VP Marketing, Mega Image. (A.D.).